DO PODJETJA V 3 KORAKIH

  Prični s prijavo

Kako odpreti podjetje?

Kdaj je čas za registracijo podjetja

Ustanovitev podjetja

Nameravate letos odpreti podjetje, pa čakate na primeren čas? Ker večina bodočih podjetnikov čaka na začetek novega koledarskega leta, je na točkah VEM v januarju precejšna gneča. Izognite se ji in rezervirajte svoj termin za registracijo podjetja kar preko naše spletne strani.

Vse potrebno za ustanovitev podjetja postorimo prej, datum ko se želite oglasiti na naši VEM točki v Ljubljani pa določite na spletni prijavi na registracijo podjetja.

Kako ustanoviti s.p. ali d.o.o.

Kako ustanoviti podjetje?

Ste se odločili stopiti na lastno podjetniško pot, pa ne veste kako odpreti podjetje? Na naši VEM točki Data vam nudimo vse potrebne informacije, ki jih podjetnik potrebuje za ustanovitev podjetja (s.p. ali d.o.o.):

  • katere so glavne značilnosti samostojnega podjetnika (s.p.),
  • kakšna je odgovornost samostojnega podjetnika za obveznosti iz poslovanja,
  • kakšna je razlika med samostojnim podjetnikom (s.p.) in d.o.o.,
  • kdaj se odločiti za samostojno podjetništvo (s.p.) in
  • kdaj ustanoviti d.o.o.,
  • katere dokumente potrebujete za registracijo samostojnega podjetnika ali podjetja in kje jih dobite.

Kako ustanoviti podjetje? Pokličite nas ali na pišite in se pozanimajte katera oblika podjetja je najprimernejša za vašo vrsto dejavnosti. Registrirajte termin za registracijo podjetja, izpolnite potrebne dokumente in se ob dogovorjenem času oglasite na naši VEM točki. Postopek registracije podjetja traja približno pol ure in je brezplačen.

Katere dokumente in podatke potrebujete pri registraciji podjetja

Dokumenti za registracijo podjetja

Pred ustanovitvijo podjetja s.p ali d.o.o. ki ga opravite na točki VEM DATA potrebujete:

  • osebni dokument
  • davčno številko,
  • overjeno soglasje lastnika stanovanja oz. hiše, kjer bo vaš poslovni naslov, katerega overite na upravni enoti ali notarju.

Na podlagi ZGD-1H namreč velja, da mora samostojni podjetnik ali družbenik družbe, ki ni lastnik objekta na poslovnem naslovu, pri prijavi za vpis ali prijavi za vpis spremembe poslovnega naslova, priložiti overjeno izjavo lastnika objekta, da dovoljuje poslovanje na tem naslovu. Izjavo lastnika objekta za prijavo ali spremembo poslovnega naslova družbe z omejeno odgovornostjo lahko overi tudi referent na VEM točki, med tem ko to za samostojnega podjetnika trenutno še ni mogoče in mora izjavo overiti notar ali upravna enota

Prenesi soglasje za d.o.o.      Prenesi soglasje za s.p.

Preberi več