DO PODJETJA V 3 KORAKIH

  Prični s prijavo

Kje lahko registriram podjetje?

VEM točka DATA

Najhitrejši način za registracijo podjetja je ustanovitev podjetja na VEM točki (VEM – Vse na Enem Mestu). Na VEM točki na Dati vam uredimo vse potrebno za registracijo podjetja, pa naj bo to ustanovitev s.p. ali odprtje d.o.o.

Za registracijo s.p. bomo spletne obrazce izpolnjevali približno 30 minut. Vašo vlogo bomo nato oddali na AJPES, ki bo preveril ali imate poravnane vse davčne obveznosti iz morebitnih preteklih poslovanj. Preverjanje bo predvidoma trajalo en dan, razen v primeru, da bo potrebno izvesti še ugotovitveni postopek. Če želite ustanoviti s.p. na določen, želeni dan, vam svetujemo, da se za termin registracije s.p. naročite nekaj dni prej, saj boste le tako lahko pričeli s poslovanjem na dan, ki ga boste sami določili ob registraciji podjetja. Za vas smo skrajšali in poenostavili postopek prijave na registracijo. Na naši spletni strani enostavno izpolnite elektronsko prijavo na registracijo (s.p. ali d.o.o.) z navedbo željenega termina registracije podjetja. Vse elektronske prijave obravnavamo prednostno.

Odprtje d.o.o. traja nekoliko dlje. Pred registracijo d.o.o. vam svetujemo, da si preberete kaj je potrebno urediti pred odprtjem podjetja. Po podpisu dokumentov pri postopku registracije podjetja, boste prejeli izvod Akta o ustanovitvi ali izvod Družbene pogodbe, s katerim boste odšli na izbrano banko in odprli začasni račun, kamor boste položili (nakazali) ustanovitveni kapital. Potrdilo o vplačilu kapitala morate v roku največ 30 dni vrniti referentu VEM točke DATA, da lahko odda vlogo za registracijo na registrsko sodišče. Podjetje bo registrirano v nekaj dneh (približno 4 dneh).

Strošek registracije podjetja

Registracija podjetja, ne glede na to ali izberete s.p. ali d.o.o., je v DATI na VEM točki brezplačna.